Skip to content

Agravis schrijft verlies wegens kartelboete

Updated on:
Bedrijven
Nieuws
Foto: ANP

Foto: ANP

Agrohandels- en -dienstverleningsconcern Agravis Raiffeisen heeft 2019 financieel afgesloten met rode cijfers. Dat is het gevolg van de kartelboete die Agravis vorig jaar heeft moeten betalen wegens afspraken in de branche over de prijsstelling van gewasbeschermingsmiddelen.

Agravis kreeg hiervoor een boete van € 43,7 miljoen. Voor belasting zakte het resultaat daardoor naar € 20,5 miljoen negatief. De omzet van het Noord-Duitse concern ontwikkelde zich stabiel op een eindstand van € 6,5 miljard.

Een punt achter kartelaffaire

Omdat 2019 opnieuw een droogtejaar was, zijn bestuur en management best in hun nopjes met dit cijfer. “We hebben het door ons gestelde doel bereikt. Dat is mogelijk gemaakt dankzij onze distributiekracht, onze marktkennis, onze positie dichtbij de klant en de know how van de 6.500 medewerkers”, zo blikte CEO Dirk Köckler donderdag terug op het afgelopen boekjaar.

Inzake de kartelaffaire verzekert Köckler dat daaronder met de betaling van de boete in ieder geval voor wat betreft Agravis nu definitief een punt is gezet. Over de winstontwikkeling is hij dan ook optimistisch.

Nodige investeringen

Hoewel het concern omtrent het effect van de coronacrisis nog grotendeels in het duister tast mikt de agrohandelaar en agrodienstverlener voor het lopende jaar op een winst voor belasting van ruim € 30 miljoen. Tevens wil het bedrijf ook de groeikansen en -mogelijkheden in het vizier houden. Daarvoor is Agravis bereid tot de nodige investeringen, niet op de laatste plaats ook in digitalisering. Dit jaar gaat het net als vorig jaar om € 49 miljoen.

Verder twijfelt het management er geen moment aan dat de distributie van veevoer wegens het coronavirus overeind zal blijven, hoewel dat wel degelijk meer inspanningen en inventiviteit zal vergen dan normaal.

Snel delen

Afbeelding
Wim Verseput

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin