Doorgaan naar artikel

Agrial bouwt afgebrande kaasfabriek weer op

Geüpdatet op:
Zuivel
Nieuws
De productie van mozzarella. Foto: ANP

De productie van mozzarella. Foto: ANP

De Franse coöperatie Agrial gaat een in februari afgebrande kaasfabriek in Luçon weer opbouwen. Tegelijk wil Agrial de capaciteit opvoeren van 16.000 naar 24.000 ton mozzarella per jaar, waarmee de fabriek vanaf 2022 200 miljoen liter melk per jaar van 350 boerenleden kan verwerken.

De fabriek in Luçon is bij de brand op 14 februari voor de helft verwoest, heeft Agrial’s zuiveltak Eurial vastgesteld. De 130 werknemers zitten voorlopig in tijdelijke werkloosheid, maar kunnen bij de herstart van de fabriek allen weer in dienst komen. Agrial heeft nu, mede gezien de grote vraag naar mozzarella voor pizza’s, besloten € 4 miljoen te investeren in de wederopbouw van de fabriek.

Lokaal verwerkingspunt

“Vanuit de boeren gezien zorgt dit project er voor dat we verzekerd kunnen zijn van een lokaal verwerkingspunt voor onze melk”, aldus Benoït Drouin, voorzitter van de regionale raad van toezicht bij Eurial. “In de moeilijke situatie waarin we ons momenteel allemaal bevinden is dit een sterk signaal dat de waarde van de coöperatie onderstreept.”

Eurial heeft ook fabrieken in Belgie waarvan er één op productiegebied incidenteel samenwerkt met Royal Friesland Campina.

Snel delen

Image
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin