Agrodust introduceert accu-bedrijfsstofzuiger

15-11-2019 | Laatste update op 25-01 | |
Foto: Mark Pasveer - Foto: Mark Pasveer
Foto: Mark Pasveer

Agrodust uit Tollebeek stelt op de Agritechnica de Agrodust F3313 Lithium accu-bedrijfsstofzuiger voor.

Agrodust heeft de accu-stofzuiger ontwikkeld, omdat veel gebruikers een 220 Volts-kabel eigenlijk maar lastig vinden. Het beperkt de actieradius.

De nieuwe F-3313 Lithium heeft een vermogen van 3.000 kW. De werktijd met een volle accu bedraagt 50 minuten, de oplaadtijd 2,5 uur. Het mondstuk is 72,5 centimeter breed en de inhoud van de vuilbak bedraagt 45 liter.

Nadelen

Toch verwacht Jan Schuringa van Agrodust in de landbouw maar weinig accu-bedrijfsstofzuigers te verkopen. Nadelen zijn namelijk het grote gewicht en de prijs. De F-3313 Lithium weegt namelijk 125 kilo, terwijl een qua capaciteit vergelijkbare F3313 Turbo op lichtnet-aansluiting slechts 64 kilo weegt, en dus veel gemakkelijker in de ruimte is te manoeuvreren. De prijs zal echter veelal de doorslag geven voor de lichtnet-versie te kiezen. Deze kost namelijk € 3.300 bruto, terwijl de accu-bedrijfsstofzuiger € 9.700 bruto zal gaan kosten. De Lithium-accu maakt de stofzuiger zo prijzig.

Bedrijfsstofzuigers worden in Nederland veel gekocht door pootgoedtelers, die er hun sorteerruimtes stofvrij mee houden. Een bedrijfsstofzuiger reinigt beter en grondiger dan veegmachines.

Knuivers
Martijn Knuivers Redacteur
Meer over

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.