AgruniekRijnvallei verkoopt 5,4% meer mengvoer

30-08-2021 | |
AgruniekRijnvallei is een coöperatie en levert producten voor zowel de veehouderij als de plantaardige sector. Foto: Henk Riswick
AgruniekRijnvallei is een coöperatie en levert producten voor zowel de veehouderij als de plantaardige sector. Foto: Henk Riswick

AgruniekRijnvallei verkocht in het eerste half jaar van 2021 5,4% meer mengvoer.

In een krimpende markt kreeg het bedrijf het voor elkaar autonoom te groeien in zowel de rundvee-, varkens- als pluimveesector. Door een goede inkooppositie hoefde AgruniekRijnvallei de stijging van de grondstoffenprijzen niet geheel door te berekenen. In combinatie met consequent betaalgedrag van klanten konden scherpe kostprijzen gehanteerd worden.

Groei van bio

Vanwege de goede resultaten, heeft het bedrijf een extra korting op voer en gewasbeschermingsmiddelen. Het laat weten kansen te zien in de ontwikkeling van vraaggestuurde ketens en groei van de biologische sector en zegt hierop te anticiperen. Ook vorig jaar zette het bedrijf meer voer af en groeide het in alle veehouderijsectoren. De voerafzet was toen 674.000 ton.

AgruniekRijnvallei is een coöperatie en levert producten voor zowel de veehouderij als de plantaardige sector. Daarnaast heeft het negen Welkoopwinkels en op- en overslagbedrijven in Doetinchem, Wageningen en Lienden. Vorig jaar werd een omzet van € 283 miljoen gemaakt.

Kloosterman


Beheer