AgruniekRijnvallei verkoopt meer voer in 2019

17-01-2020 | |
Foto: Henk Riswick
Foto: Henk Riswick

AgruniekRijnvallei verkocht in 2019 meer voer dan in het jaar ervoor.

Dat meldt de coöperatie. Ondanks een krimpende veestapel is er ruim 3% meer voer afgezet, wat het totale volume diervoer op 653.000 ton bracht. Zowel in de enkelvoudige grondstoffen en producten als Sodagrain, ontsloten tarwe, als in het mengvoer noteerde het bedrijf een plus, zo verduidelijkt algemeen directeur Martin Grift. De toename was er in pluimee-, rundvee-, paarden- en biologisch voer.

Veel nieuwe klanten

Ook heeft het bedrijf ‘veel nieuwe klanten verwelkomd’. Grift spreekt over een toename van ‘enkele tientallen klanten’, wat de klantenbalans positief maakte. De meeste nieuwe klanten waren er in de rundveesector. In de varkenssector was er een daling, maar die is deels tenietgedaan door het aantal nieuwe klanten. De daling in de varkenssector is echter lager dan Grift verwacht had. Hij wijt dat aan de goede prijzen in de laatste helft van het jaar, waardoor sommige varkenshouders zouden hebben afgezien van stoppen.

Hoeveelheid grondstoffen

AgruniekRijnvallei zag ook een plus in de hoeveelheid grondstoffen die op- en overgeslagen werden bij dochteronderneming Rijnzate. Daarnaast werden meer zogenoemde ondersteuningsmaatregelen in de fruitteelt gekocht, waaronder overkappingen tegen hagelschade.

Kloosterman


Beheer