AH: 10% korting op biologisch bij premiumabonnement

26-10-2021 | |
Foto: ANP
Foto: ANP

Albert Heijn (AH) komt met een nieuwe abonnementsvorm, Mijn Albert Heijn Premium, waarbij klanten altijd 10% korting krijgen op biologische producten.

Dit geldt zowel voor biologische huismerk- als A-merkproducten. Een premiumabonnement kost € 12 per jaar. De 10% korting op biologisch wordt voor een deel door AH betaald, maar ook leveranciers dragen een deel bij.

Biologisch assortiment onder de aandacht brengen

Met Mijn Albert Heijn Premium wil AH het biologisch assortiment meer en beter onder de aandacht brengen. “Wij willen onze klanten stimuleren vaker voor biologisch te kiezen en zo de groei van dit segment versnellen”, aldus een woordvoerster.

De supermarktketen speelt hiermee naar eigen zeggen in op een maatschappelijke trend waarin de aandacht voor voeding is toegenomen.

Bionext blij met initiatief

Michaël Wilde, directeur brancheorganisatie Bionext, is blij met het initiatief om de verkoop van biologische producten een impuls te geven. Het gaat volgens hem om een eigen initiatief van AH. Wel voert Bionext regelmatig gesprekken met retailers over hoe de verkoop van biologische producten gestimuleerd kan worden.

De 10% korting op biologische producten is een van de voordelen waarmee AH consumenten wil verleiden tot een jaarabonnement. Met Mijn Albert Heijn Premium geeft de supermarktketen ook verder invulling aan de samenwerking met de andere merken van Ahold Delhaize in Nederland. Zo krijgen klanten korting op abonnementen bij merken als bol.com en Gall & Gall.

Klantenbinding

Het uitbreiden en digitaliseren van het AH-klantprogramma is volgens de woordvoerster een continu proces. In de afgelopen jaren zijn er al veel vernieuwingen doorgevoerd als digitalisering van de spaarzegels en de integratie van Air Miles in de AH-app. Mijn Albert Heijn Premium is een volgende stap. Hoofddoel voor AH is klantenbinding. Klanten kunnen weer rekenen op persoonlijke bonusaanbiedingen.

Willem Veldman


Beheer