Skip to content

AH al in oktober over op Beter Leven-kip

Albert Heijn vervroegt de datum waarop uitsluitend nog kippenvlees met minimaal 1 ster van het Beter Leven- keurmerk in het schap wordt gelegd.

Updated on:
Nieuws
Agri
Sustainable food
Albert Heijn stapt voor vers kippenvlees eerder dan gepland over op vlees met minimaal 1 ster van het Beter Leven-keurmerk. - Foto: Albert Heijn premium

Albert Heijn stapt voor vers kippenvlees eerder dan gepland over op vlees met minimaal 1 ster van het Beter Leven-keurmerk. - Foto: Albert Heijn

Albert Heijn vervroegt de datum waarop uitsluitend nog kippenvlees met minimaal 1 ster van het Beter Leven- keurmerk in het schap wordt gelegd. In plaats van per 2023, zoals eerder was gepland, wordt dat oktober 2022.

Albert Heijn was met kipvleeswaren recent al overgegaan op scharrelkip met minimaal 1 Beter Leven-ster. De rest van het verse kippenvlees volgt dus in oktober. Deze producten komen van de 200 pluimveehouders waar Albert Heijn exclusief mee samenwerkt in het Beter voor Kip, Natuur & Boer-programma.

Vermindering uitstoot

Naast de eisen die het Beter Leven-keurmerk stelt, zoals kippen van een langzaam groeiend ras, een overdekte uitloop en voorzieningen voor daglicht, zijn er in dat programma extra afspraken die voordelen moeten bieden aan de boer en de natuur. Zo wordt de CO2-uitstoot verminderd, met als doel in 2030 minimaal 15% minder CO2-uitstoot dan in 2018.

‘Gezonde prijs’

Albert Heijn stelt verder dat binnen het programma gezamenlijk met de pluimveehouders een gezond verdienmodel ontwikkeld is met als basis een gezonde prijs voor elke boer in elk seizoen. “Zo kunnen de pluimveehouders op een verantwoorde manier verduurzamen. Bij pluimvee vragen duurzaamheidsstappen op bijvoorbeeld huisvesting van de kippen vaak om grote investeringen. Albert Heijn houdt daar rekening mee door in het ‘Beter voor’-programma een toekomstperspectief te bieden voor de boer”, aldus de retailer.

Albert Heijn kondigde in maart 2021 als eerste retailer aan vers kippenvlees uitsluitend nog met minimaal 1 Beter Leven-ster te gaan verkopen. In de maanden daarna kwamen andere supermarktketens met vergelijkbare aankondigingen. Daarna volgden ook groothandels.

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin