Skip to content

AH gaat Beter voor-programma uitbreiden met eieren

Albert Heijn gaat met pluimveehouders voor het ei-assortiment samenwerken binnen het Beter voor Natuur & Boer-programma.

Updated on:
Nieuws
Agri
Sustainable food
De eieren uit het Beter voor Natuur & Boer-programma liggen komend najaar in de winkels van Albert Heijn. - Foto: Hans Bijleveld premium

De eieren uit het Beter voor Natuur & Boer-programma liggen komend najaar in de winkels van Albert Heijn. - Foto: Hans Bijleveld

Albert Heijn gaat met pluimveehouders voor het ei-assortiment samenwerken binnen het Beter voor Natuur & Boer-programma.

De supermarktketen gaat met de legpluimveehouders langlopende afspraken maken over het verbeteren van dierenwelzijn en natuur en over het verdienmodel van de boer. De eieren uit het Beter voor Natuur & Boer-programma liggen komend najaar in de winkels.

Albert Heijn heeft al een exclusieve Beter voor Natuur & Boer-samenwerkingen met 450 melkveehouders, 100 varkenshouders, 200 vleeskuikenhouders en 360 groente- en fruittelers. Daar komen nu legpluimveehouders bij.

Pluimveehouder betaald voor extra inspanningen

De supermarkt betaalt de pluimveehouders voor de extra inspanningen en investeringen die ze moeten doen om beter voor dier en natuur te zijn. Ook krijgen ze geld voor alle investeringen die zij doen in verduurzamingen. Een belangrijk onderdeel van Beter voor Natuur & Boer-programma is het verdienmodel. Met de legpluimveehouders bestaat het verdienmodel uit een open kostprijs (50%) en een marktprijs (50%) en is er een minimaal gegarandeerd inkomen. De hoogte daarvan is niet bekend gemaakt.

Witte kippen met lagere CO2-uitstoot

De legpluimveehouders die deelnemen aan het Beter voor Natuur & Boer-programma moeten witte kippen houden, omdat die een lager CO2-uitstoot hebben. De bezetting van het aantal dieren per vierkante meter ligt onder de maximum-norm voor scharrelkippen, zodat de kippen 15% meer ruimte hebben. De poluimveehouders moeten hun uitloop kruidenrijk inzaaien en op het erf extra beplanting aanleggen om de biodiversiteit te vergroten.

Lees ook: AH stelt Beter voor Natuur & Boer open voor derden

Snel delen

Afbeelding
Hans Bijleveld

Redacteur Pluimveehouderij

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin