Doorgaan naar artikel

AH handhaaft deel regio-producten van Deen

Geüpdatet op:
Bedrijven
Nieuws
Een Deen-supermarkt in Zaandam. Foto: ANP premium

Een Deen-supermarkt in Zaandam. Foto: ANP

Albert Heijn is begonnen met het ombouwen van de supermarkten die het overnam van Deen.

Daarbij blijft een deel van het regionale assortiment van Deen gehandhaafd volgens Albert Heijn. De transactie waarbij AH 38 winkels van Deen overneemt is inmiddels afgerond. Een ander deel van het winkelbestand van Deen gaat naar DekaMarkt (19 winkels)en Vomar Voordeelmarkt (23 winkels).

Nieuwe formule van AH

Volgens Albert Heijn komen alle overgenomen winkels onder de landelijke organisatie, er zijn geen franchisers bij betrokken. De meeste winkels liggen in Noord-Holland, maar er zijn ook enkele vestiging bij in Flevoland, Gelderland, Overijssel en Utrecht. De nieuwe winkels worden ingericht volgens de nieuwe formule van Albert Heijn met veel ruimte voor vers, gezond en lekker eten volgens Marit van Egmond, algemeen directeur van Albert Heijn.

Regionale producten

Producten waar veel Deen-klanten verknocht aan zijn, blijven ook in de nieuwe AH-winkels volgens Van Egmond. Daarbij gaat het onder meer om regionale producten zoals West-Fries brood en de krustiebroodjes van Bakkerij Pater, Leeghwater bier uit De Rijp en Valery-aardappelen van Astrid Francis uit Noordbeemster. Volgens Albert Heijn zijn er nog vele andere regionale producten die prima passen in het eigen assortiment Streeckgenoten van Albert Heijn.

Volgens vakblad Groenten & Fruit gaan de Noord-Hollandse telers die nu leveren aan Deen niet mee naar kopende partijen. Deen was voor een groep Noord-Hollandse telers een soort van etalage. Meer dan Albert Heijn werken de andere kopers Dekamarkt en Vomar veel met regionale spelers als leveranciers. Deel gaat dat via inkoopcombinatie Superunie waarbij zowel Dekamarkt en Vomar (net als tot nu toe Deen) zijn aangesloten.

Familiebedrijf Deen

De familie Deen maakt begin dit jaar bekend zijn supermarktketen te verkopen aan de drie genoemde supermarktketens. De winkels gaan over naar de kopers inclusief de medewerkers in de betreffende vestigingen. Voor medewerkers die niet meekunnen naar de kopers is begeleiding naar ander werk mogelijk, als zij dat willen binnen de bedrijven van de overnemende concerns. Begin juli werd de transactie goedgekeurd door de ACM.

Snel delen

Wim Esselink
Wim Esselink

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Copyrights reserved

Terms and conditions Privacy Cookies

Beheer
WP Admin