AH-melk van A-ware boven 50 cent per liter

03-12-2021 | |
Foto: Anne van der Woude
Foto: Anne van der Woude

A-ware verhoogt de melkprijs voor december met maar liefst € 4,25.

Een melkveehouder die melk levert aan het ‘Beter voor‘-programma van Albert Heijn krijgt maximaal € 50,69 per 100 kilo melk uitbetaald. Inclusief de maximale toeslagen is het de eerste melkfabriek die deze grens haalt. De gemiddelde maandelijkse melkprijs van A-ware, waarin de biologische melkprijs niet wordt mee berekend, komt in december uit op € 46,87 per 100 kilo melk.

Eenmalige prijscorrectie van € 2 per 100 kilo melk

De grote stijging in de melkprijs komt mede uit een eenmalige prijscorrectie van € 2 per 100 kilo melk dat wordt geleverd in deze maand. In het prijzenonderzoek van Boerderij komt A-ware uit op € 44,39. Tot nog toe is dat de hoogste basisprijs voor december. De basisprijs voor FrieslandCampina bedraagt € 43,14. Deze prijzen zijn exclusief btw, met inhouding van 5 cent dat ten goede komt aan ZuivelNL.

Biologische melkprijs

Ook de biologische melkprijs stijgt met € 3 flink in prijs. Biologische melkveehouders kunnen een bedrag van € 57,34 per 100 kilo melk verwachten. Dat is een flinke verhoging, waarmee het zuivelconcern ruim € 3 meer betaalt dan Arla Foods en zo’n € 5,70 meer dan FrieslandCampina. Vreugdenhil maakt de melkprijs voor deze maand in januari bekend. In oktober lag deze melkprijs op € 55,89 per 100 kilo melk.

Meer informatie over voorschotmelkprijzen van diverse zuivelbedrijven vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman RedacteurBeheer