Albert Heijn compenseert hoge voerprijs leghenhouders

14-10 | |
Albert Heijn betaalt leghennenhouders voor tafeleieren een toeslag van € 0,008 per ei. - Foto: Norbert van der Werff
Albert Heijn betaalt leghennenhouders voor tafeleieren een toeslag van € 0,008 per ei. - Foto: Norbert van der Werff

Albert Heijn betaalt leghennenhouders voor tafeleieren een toeslag van € 0,008 per ei. AH verhoogt de prijs in verband met de fors gestegen voerprijzen.

De verhoging is 12 oktober ingegaan en duurt tot het einde van dit jaar. De brief is verstuurd aan alle ruim 100 leghennenhouders die exclusief aan Albert Heijn tafeleieren leveren. Dat bericht Pluimveeweb.

Onzekere tijd

“In onze huidige samenwerking hebben we een vaste inkoopprijs afgesproken tot en met eind 2021, zodat jullie de extra investeringen hebben kunnen doen die binnen het programma horen. Nu zien wij dat de exponentiële groei van voerprijzen de afgelopen maanden niet in lijn is met de vaste eierprijs die wij met jullie hebben afgesproken. Om jullie als pluimveehouders in deze onzekere tijd tegemoet te komen, zullen wij vanaf vandaag tot het einde van het jaar de inkoopprijs van eieren verhogen. Dit betekent dat je een eierprijsverhoging ontvangt van 0,008 euro per ei voor de tafeleieren die wij als Albert Heijn afnemen. Deze verhoging ontvang je via het pakstation”, aldus de brief.

Prijsinformatie over eieren vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

van der WerffBeheer