Albert Heijn en Vomar mogen bio-producten weer onverpakt verkopen

11-11 | |
Albert Heijn en Vomar mogen hun biologische producten weer onverpakt in de schappen verkopen. - Foto: ANP/Hollandse Hoogte/Peter Hilz
Albert Heijn en Vomar mogen hun biologische producten weer onverpakt in de schappen verkopen. - Foto: ANP/Hollandse Hoogte/Peter Hilz

Albert Heijn en Vomar hebben hun winkels biologisch laten certificeren. Dat meldt Skal Biocontrole.

Alle winkels van Lidl waren al gecertificeerd en nu volgen twee andere grote retailers. Sinds 2021 zijn verkooppunten, die biologisch onverpakte producten verkopen, verplicht zich te laten certificeren door Skal. Met de certificering kunnen de supermarkten de kwaliteit van biologische producten garanderen.

Albert Heijn is in Nederland de super met het grootste aanbod biologisch in de schappen. Albert Heijn en Vomar mogen hun biologische producten weer onverpakt in de schappen verkopen, het gaat met name om groenten en fruit. Albert Heijn heeft 1.052 filialen in Nederland. Vomar 95.

Regels biologische producten supermarkten

In juni zijn de biologische certificeringsregels voor supermarktketens versoepeld door het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Supermarkten lieten zich nauwelijks certificeren vanwege de hoge kosten. Door de verplichte certificering stopte veel supermarkten met de verkoop van losse biologische producten. Door de versoepeling van de regels gaat een deel van de certificeringsverantwoordelijkheid van individuele winkels over naar het niveau van hoofdkantoor of distributiecentrum. Als gevolg van de aanpassing hoeft jaarlijks niet 100% maar 30% van de individuele winkels van betreffende keten gecontroleerd te worden.
Hilhorst
Alieke Hilhorst Redacteur


Beheer