Skip to content

Albert Heijn introduceert lokaal geteelde aardappel

De Beemster Valery wordt geteeld in de kleigrond van Purmerend. Door deze grond krijgt de aardappel een opvallende roze kleur. - Foto: Albert Heijn

De Beemster Valery wordt geteeld in de kleigrond van Purmerend. Door deze grond krijgt de aardappel een opvallende roze kleur. - Foto: Albert Heijn

Het AH-merk Streeckgenoten introduceert de Beemster Valery aardappel als eerste AGF-product in het assortiment.

Vanaf nu is het mogelijk om in ruim 70 Albert Heijns de lokaal geteelde aardappel Beemster Valery te kopen. Hiermee is de aardappel het eerste AGF-product in de schappen van Streeckgenoten.

De aardappelen zijn alleen in de Noord-Hollandse Albert Heijns verkrijgbaar. Eerder waren de aardappelen al te koop bij Deen-winkels, maar door de overname van Albert Heijn zijn ze nu ook daar in het streekschap te vinden.

Roze aardappel

De Beemster Valery wordt geteeld in de kleigrond van Purmerend. Door deze grond krijgt de aardappel een opvallende roze kleur. Vorig jaar kreeg aardappelteler Astrid Francis nog nationale aandacht toen zij zes ton aardappelen voor het hoofdkantoor van Deen kieperde.

Streeckgenoten

Het merk Streeckgenoten breidt zich snel uit. Eerder deze maand kondigde het al aan Limburgse buffelmozerella te gaan verkopen. Op dit moment bevat het assortiment 250 producten van 86 lokale slagers, bakkers en kaasmakers. Per winkel verschilt het aanbod van Streeckgenoten. Met dit merk wil Albert Heijn lokaal voedsel aanbieden, daarmee inspelend op de trend van meer streekproducten en korte ketens.

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin