Alle groenten van HAK PlanetProof-gecertificeerd

07-09-2021 | |
HAK PlanetProof
Zo'n 150 telers binnen een straal van 125 kilometer van de HAK-fabriek in Giessen werkten mee aan de implementatie van het programma On the way to PlanetProof. - Foto: ANP

Alle Nederlandse groenten van HAK zijn officieel gecertificeerd onder het label On the way to PlanetProof.

Dat is precies twee jaar na de start van het duurzaamheidsplan om voor eind 2021 alle Nederlandse zomer- en wintergroenten met PlanetProof gecertificeerd te krijgen. De groente- en peulvruchtenfabrikant heeft met de recentste certificering van tuinboontjes, worteltjes, sperziebonen, veldertjes en doperwten zijn ambitieuze teeltschema gehaald. De komende weken volgen de gecertificeerde bruine bonen en kapucijners.

150 telers werkten mee

De laatste Nederlandse zomergroenten zijn de afgelopen periode geoogst, in navolging van de groenten die de afgelopen twee jaar al werden gecertificeerd door Stichting Milieukeur. Die stichting beheert het topkeurmerk. Circa 150 telers binnen een straal van 125 kilometer van de HAK-fabriek in Giessen werkten mee aan de implementatie van het programma On the way to PlanetProof. De extra compensaties voor telers verschilden – afhankelijk van het gewas – van circa +7% tot circa +30%.

Voor Hak is de afronding van het PlanetProof-duurzaamheidsplan het begin van een volgende fase. Daarin worden nieuwe technieken en vormen van verdere verduurzaming van de teelt onderzocht en ingevoerd.

Lees ook: Nieuwe PlanetProof-verpakkingseisen roepen vragen op

Esselink
Wim Esselink Redacteur


Beheer