Doorgaan naar artikel

Alleen kleine porties friet bij Japanse McDonald’s

In Japan gaat McDonald's alleen nog kleine zakjes frites serveren. - Foto: Canva

In Japan gaat McDonald's alleen nog kleine zakjes frites serveren. - Foto: ANP

De Japanse filialen van McDonald’s bieden vanaf vrijdag alleen nog kleine porties frites aan vanwege een tekort.

Overstromingen in een haven in het Canadese Vancouver, waar doorgaans veel frites met eindbestemming Japan worden ingeladen, in combinatie met de leveringsproblemen als gevolg van de coronapandemie zorgen voor tekorten aan een van de belangrijkste producten die de fastfoodketen verkoopt.

Frites op rantsoen

McDonald’s probeert het probleem mede op te lossen door de frites op een andere manier naar Japan te krijgen, bijvoorbeeld via luchtvracht. Ook werkt het daarin samen met leveranciers en importeurs. Maar de keten ziet zich genoodzaakt vanaf vrijdag tot en met 30 december geen grote en middelmaat porties frites meer te verkopen, om maar zoveel mogelijk klanten ‘Franse frietjes’ bij hun menu te kunnen leveren.

Korting

McDonald’s heeft zo’n 2.900 vestigingen in Japan. Het bedrijf hoopt de problemen voor oudjaarsavond te hebben opgelost. Klanten krijgen tijdelijk een korting op menu’s van omgerekend 40 eurocent vanwege de kleinere porties frites. Doorgaans worden de menu’s met een middelgrote portie frites geserveerd, waarbij klanten de mogelijkheid hebben om voor een grotere of kleinere portie te kiezen. Een klein zakje frites is zo’n 74 gram en daarmee circa twee keer kleiner dan een middelgrote portie.

Uitgebreide marktinformatie over aardappelprijzen vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Lees meer over

Snel delen

Afbeelding
ANP

Algemeen Nederlands Persbureau

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin