Alles stabiel op rosékalvermarkt

02-03 | |
De hoop is dat in de loop van maart de vraag naar kalfsvlees harder groeit, mede als gevolg van de feestdagen zoals Pasen. - Foto: Canva/Photopips
De hoop is dat in de loop van maart de vraag naar kalfsvlees harder groeit, mede als gevolg van de feestdagen zoals Pasen. - Foto: Canva/Photopips

De verkopen van kalfsvlees lopen over de hele linie voor de tijd van het jaar aardig door, mede dankzij weinig druk vanuit het aanbod van slachtrijpe kalveren. Daardoor zijn er geen prijsconcessies nodig.

Wel maakt de vakantieperiode in delen van Europa dat de vleeshandel even wat moeizamer verloopt. Jongrosés blijven deze week stabiel op een gemiddeld niveau van € 5,20 per kilo; oudrosés noteren nog € 5,14 per kilo.

Hoop gevestigd op feestdagen

De hoop is dat in de loop van maart de vraag naar kalfsvlees harder groeit, mede als gevolg van de feestdagen. Aan de andere kant komt er aan het einde van het winterseizoen mogelijk wat meer druk op de afzet van de bijproducten. Wat dit alles voor de prijsvorming betekent, blijft afwachten. Met name bij oudrosés zijn de verschillen in prijzen nog groot. Er worden kalveren zowel duurder als een stuk goedkoper verkocht dan de Boerderij-notering van € 5,14 per kilo.

Starters gaan weg voor gemiddeld € 350 af stal. Ook hier worden verschillende prijzen genoemd; voor courante jonge koppels wordt wel wat boven dat niveau betaald.

Prognose: alle noteringen stabiel.

Meer prijsinformatie over rosévleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Stevens
René Stevens Freelance redacteur


Beheer