Alternatieve eieren vooral in sixpacks

28-12-2020 | |
Foto: Canva
Foto: Canva

Door de stijging van de verkoop van biologische eieren in Duitsland, is het aandeel van eieren in doosjes van zes stuks in Duitsland toegenomen: van 13,2% in 2015 tot 15,2% in het derde kwartaal van 2020.

Van de biologische eieren wordt een aanzienlijk groter deel aangeboden en verkocht in sixpacks. Ook de Bruderhahn-initiatieven – waarbij de haantjes van legrassen niet op de dag van uitkomst worden gedood, maar worden opgefokt voor het vlees – hebben een positief effect op het aandeel van sixpacks in de eierafzet. Dit meldt MEG Marktinfo Eier & Geflügel op basis van gegevens van het GfK huishoudpanel.

Tekort aan verpakkingsmateriaal

Het diverser worden van het aanbod aan eieren, vereist ook meer heterogene verpakkingen. Dit en de algehele toename van aankopen in de voedingsdetailhandel, leidde eerder dit jaar tot een tekort aan verpakkingsmateriaal.

Bij het aanbod van eieren in Duitsland domineren de verpakkingen van tien stuks. Die zijn goed voor 74,1% van de eieren die in het derde kwartaal zijn verkocht. Slechts 5,8% van de aangekochte eieren worden los aangekocht.

Eieren van vrije-uitloop worden in toenemende mate verkocht in doosjes van tien stuks: 74,7% in het derde kwartaal van dit jaar, tegen 72,7% in het derde kwartaal van 2019.

Bijleveld
Hans Bijleveld Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.