Skip to content

AMC vergroot verpakkingscapaciteit plantaardige dranken in Vlissingen

AMC Natural Drinks Group heeft zijn verwerkings- en afvulcapaciteit voor plantaardige dranken in zijn fabriek in Vlissingen vergroot. Het bedrijf, dat onder andere de plantaardige dranken van Oatly verpakt, heeft de verpakkingscapaciteit verhoogd tot ruim 600 miljoen liter per jaar.

Updated on:
Business
Nieuws
AMC verpakt onder andere dranken van Oatly en Albert Heijn. Foto: Canva

AMC verpakt onder andere dranken van Oatly en Albert Heijn. Foto: Canva

AMC Natural Drinks Group heeft zijn verwerkings- en afvulcapaciteit voor plantaardige dranken in zijn fabriek in Vlissingen vergroot. Het bedrijf, dat onder andere de plantaardige dranken van Oatly verpakt, heeft de verpakkingscapaciteit verhoogd tot ruim 600 miljoen liter per jaar. Hier kunnen naast de zuivelvervangers ook gekoelde fruitsappen verpakt worden.

Europese retailers en A-merken

Het Spaanse AMC is producent van groente- en fruitsappen en plantaardige dranken. Het bedrijf maakt gekoelde sappen en plantaardige dranken voor het private label voor ruim 70 Europese retailers, waaronder Albert Heijn. Daarnaast verpakt het producten voor A-merken, waaronder haverdrankproducent Oatly die een productielocatie heeft naast de locatie van AMC.

Op de Nederlandse locatie van AMC zijn tevens nieuwe tanks in gebruik genomen die sap rechtstreeks van schepen laden. De Nederlandse fabriek zal 60% van het totale volume van AMC produceren en wordt daarmee de grootste van de vijf fabrieken.

Vorige stappen

In 2019 nam het bedrijf het Portugese White & Green over, dat gespecialiseerd is in plantaardige dranken, culinaire room en yoghurts. Hiermee kon het naar eigen zeggen ‘een snelle start maken in deze categorie en een strategische ontwikkeling doorvoeren om zijn kern van hoogwaardige, innovatieve dranken te diversifiëren’. In 2021 besloot de producent de productiecapaciteit van de plantaardige dranken in de Vlissingse fabriek te verhogen om de groei in deze categorie te stimuleren. Het wil vanuit deze plaats al zijn klanten in Midden- en Noord-Europa, waaronder Nederland, België, Engeland, Duitsland en Polen, optimaal kunnen bevoorraden. De divisie is onlangs gestart met de levering van haver-, amandel-, rijst- en sojadranken aan grotere Europese retailers.

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin