Ameco start eigen programma weiderundvlees

29-10 | |
Foto: Henk Riswick
Foto: Henk Riswick

Runderslachterij Ameco geeft een weideganggarantie af bij het vlees van melkkoeien die voldoen aan de eisen die worden gesteld aan het programma. Dat blijkt uit een persbericht van de slachterij.

Melkveehouders die hun melkkoeien minimaal 120 dagen per jaar 6 uur weidegang hebben gegeven, ontvangen hiervoor bovenop de slachtkoeienprijs een toeslag van 10 cent per kilo. Directeur van Ameco, Jan van Westreenen, ziet de meerwaarde van het weiderundvlees voor zowel de klant als voor de boer: “Afnemers vinden dierenwelzijn erg belangrijk, niet alleen op onze productielocatie, maar ook in de schakels daarvoor. We kunnen onze klanten nu voorzien van gecertificeerd weiderundvlees afkomstig van Nederlandse weidegangkoeien waarvoor melkveehouders een toeslag ontvangen. Dit is een plus voor onze klanten én voor de melkveehouders die bij ons leveren.”

Plus op aangeboden slachtvee

Ameco participeert al samen met A-ware, Heijdra Vleesvee en AH in het programma ‘Beter voor Koe, Natuur en Boer’. Melkveehouders die hun melk niet aan A-ware leveren en daardoor niet in dit programma kunnen deelnemen, krijgen zo toch de kans een plus op hun aangeboden slachtvee te krijgen.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman RedacteurBeheer