Skip to content

Amerikaanse kip mag weer naar China

Updated on:
Handel
Nieuws
Verkoop van kippenvlees in China. - Foto: ANP - Foto: ANP

Verkoop van kippenvlees in China. - Foto: ANP

De Chinese douane heeft de importstop op Amerikaans pluimveevlees opgeheven.

De import van Amerikaanse kip lag bijna vijf jaar stil vanwege vogelgriep in de VS en is met onmiddellijke ingang weer mogelijk, meldt persbureau Reuters.

De Chinese overheid kondigde het plan al eind oktober aan, maar is nu effectief geworden door de publicatie op de website van de douane.

De Chinese actie is een vervolg op een maatregel van de Amerikaanse voedselautoriteit, de U.S. Food Safety and Inspection Service (FSIS). Die keurde in de afgelopen week de import van pluimveevlees van in China geslachte dieren goed.

Onderhandelingen over handelsoorlog VS en China

De wederzijdse versoepelingen komen naar buiten terwijl er onderhandelingen gaande zijn die een einde moeten maken aan de handelsoorlog tussen beide landen. Toegang voor agrarische producten uit de VS is een belangrijk onderdeel van de onderhandelingen.

Tekort aan vlees in China vanwege Afrikaanse varkenspest

De toelating van kip uit de VS heeft alles te maken met een groot tekort aan vlees door de uitbraak van Afrikaanse varkenspest in China. De import van kippenvlees is enorm toegenomen inclusief import van kipfilet waarvan normaal gesproken een overschot is in China. In de eerste negen maanden van 2019 nam de import van kip toe met 48% naar 549.000 ton met een totale waarde van 9,2 miljard yuan (circa € 1,2 miljard).

Snel delen

Wim Esselink
Wim Esselink

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin