Animo voor nuka’s begint te verbeteren

De nuchtere kalveren zijn in Purmerend deze week iets minder goedkoop verkocht dan de vorige week, toen de prijs niet in beweging kwam.

De aanvoer was nu vrijwel even groot, 513 stuks (-7). Er kwam op dinsdag 16 juni een prijsverhoging uit de bus van € 10,00 voor de zwartbonte en € 15,00 voor de roodbonte en de 50% Belgisch blauwe. De prijsverhoging betekende overigens ook een kleine inhaalactie ten opzichte van de hogere noteringen elders. Vorige week zat er prijsverhoging er net niet in.

Aantrekkende markt

De belangstelling voor de nuka’s neemt toe. Dat wordt gestimuleerd door de geleidelijk weer aantrekkende markt voor luxer rund- en kalfsvlees. De nu aangevoerde kalveren zijn slachtrijp in de periode dat er voor kalfsvlees normaal gesproken een goede prijs kan worden gemaakt. Waar de opbrengst van de vette kalveren momenteel nog tegenvalt ten opzichte van de investering zal in december het omgekeerde het geval zijn. Vandaar ook de belangstelling voor de Belgisch blauwe, die relatief meer rendement opleveren bij nog steeds zeer lage inkoopprijzen. Er hangt voor de komende maanden vlees boven de markt dat is opgeslagen in diepvries, maar in een luxemarkt zal op termijn ook vers kalfsvlees goede aftrek vinden.

Prognose: prijs stijgt.

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.