Aparte notering lammeren in Leeuwarden

10-08 | |
Foto: Mark Pasveer
Foto: Mark Pasveer

Het zomerseizoen blijft maar moeizaam verlopen voor de lammerhandel.

Door de vakanties is de binnenlandse vraag naar lamsvlees nog erg rustig. Hierdoor blijven bestellingen achterwege en verloopt de vleeshandel minder dan een aantal weken geleden. Inkopers zijn veel terughoudender en veel meer bezig met kwaliteit van de aangeboden dieren, ondanks dat deze nog steeds niet geselecteerd worden verkocht.

Aparte noteringen

Op de veemarkt in Leeuwarden heeft de noteringscommissie aparte noteringen afgegeven voor ram- en ooilammeren. Ten opzichte van de prijs van overhouders afgelopen juni zitten de mannelijke lammeren zo’n € 30 lager. De notering start deze week op € 130 tot € 145 per dier. Dat was begin juni nog tot € 177,50 per stuk. Voor de ooien zwaarder dan 20 kilo is een correctie doorgevoerd en staat de bovengrens op € 117,50 per dier. Vorige week stond de notering hiervoor € 10 te laag.

Oude schapen relatief duur

De oude schapen blijven gelijk in prijs, maar op een relatief hoog prijsniveau. Ook volgende week zijn er nog vakanties, waardoor de handel nog moeizaam verloopt. Eind augustus ontstaat er een andere dynamiek, maar veel hogere prijzen worden niet echt verwacht.

Prognose: moeizame handel, stabiele prijzen.

Meer prijsinformatie over schapen vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur
Meer overBeheer