Doorgaan naar artikel

Arjan Schimmel nieuwe voorzitter ZuivelNL

Arjan Schimmel. - Foto: ZuivelNL

Arjan Schimmel. - Foto: ZuivelNL

Arjan Schimmel (47) is per 1 maart benoemd tot voorzitter van ZuivelNL. De algemene vergadering van de organisatie heeft dit besloten.

Arjan Schimmel volgt Jorrit Jorritsma op, die per 9 december 2020 om gezondheidsredenen was teruggetreden. De laatste maanden was LTO-bestuurder Wil Meulenbroeks acterend voorzitter. De benoeming van Schimmel heeft vanwege coronamaatregelen in een schriftelijke ronde plaatsgevonden.

Bestuursvoorzitter DOC Kaas

Schimmel is sinds 2010 bestuursvoorzitter bij coöperatie DOC Kaas en treedt per 17 mei terug uit deze functie, omdat zijn zittingstermijn dan afloopt. Hij is sinds 2000 bestuurlijk actief bij coöperatie DOC Kaas en vertegenwoordigt sinds de fusie in 2016 de coöperatie in de raad van commissarissen van de Duitse zuivelonderneming DMK. Hij heeft vanuit deze bestuurlijke activiteiten veel kennis en ervaring van de zuivelsector opgedaan. Arjan Schimmel heeft samen met een compagnon een melkveebedrijf in Linschoten (U.).

Benoeming nieuwe directeur ZuivelNL

De benoeming van Schimmel komt binnen de zuivelsector niet onverwacht. Hij geldt als een goede compromiskandidaat, die in de zuivelindustrie enigszins boven de partijen kan staan en niet te zeer verbonden is met één grote partij.

Binnenkort wordt ook de benoeming verwacht van een nieuwe directeur van ZuivelNL. Deze functie wordt sinds het vertrek medio augustus vorig jaar van Janine Luten op tijdelijke basis vervuld door Roald van Noort.

Bij DOC Kaas wordt Arjan Schimmel per 17 mei opgevolgd door huidig vicevoorzitter Guus Mensink (39). Hij heeft samen met zijn broer Bert een melkveebedrijf in Dedemsvaart.

Snel delen

Image
Klaas van der Horst

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin