Skip to content

Arla brengt zuivelvervanger JÖRĐ op Nederlandse markt

De Deense zuivelgigant Arla brengt zuivelvervangers op de Nederlandse markt. De producten krijgen de naam Arla JÖRĐ.

Arla JÖRĐ zuivelvervangers

De zuivelalternatieven van Arla JÖRĐ zijn verrijkt met vezels en vitaminen. - Foto: Arla

De Deense zuivelgigant Arla brengt zuivelvervangers op de Nederlandse markt. De zuivelvervangerlijn gaat de naam Arla dragen: Arla JÖRĐ.

Bij supermarkt Albert Heijn zijn twee dranken te koop: JÖRĐ Haverbarista en JÖRĐ Haverdrink Naturel. Het complete productportfolio van JÖRĐ bestaat uit zes producten, allemaal op basis van haver. De lijn is al sinds 2020 verkrijgbaar in thuisland Denemarken, maar het zuivelbedrijf heeft de lijn geherformuleerd. Destijds werd het merk op de markt gebracht als enkel JÖRĐ. Nu kiest Arla ervoor om de bedrijfsnaam van het zuivelmerk te verbinden aan de plantaardige drank. Arla lanceert het merk ook in Zweden.

Zuivelvervangers Arla JÖRĐ verrijkt

De producten van Arla JÖRĐ zijn in de herformulering verrijkt met vezels, vitamine D en B. Daarnaast heeft Arla het eiwitgehalte in de plantaardige yoghurt opgekrikt door veldbooneiwit toe te voegen. Arla schrijft in een toelichting de verrijking te hebben gedaan omdat Denen het meest waarde hechten aan gezondheid en smaak als ze kiezen voor plantaardige producten. “Daarom heeft gezondheid een zeer speciale focus gehad in het innovatiewerk waarop de nieuwe producten van Arla JÖRĐ zijn gebaseerd. En dan is, zoals altijd, smaak een belangrijk ingrediënt geweest bij de productontwikkeling”, zegt Jakob Bernhard Knudsen, CEO van Arla JÖRĐ.

Niet meer biologisch

De producten van JÖRĐ waren biologisch, maar die producten mogen niet worden verrijkt. De grondstoffen zijn daarom niet langer biologisch en het biologische keurmerk verdwijnt van de verpakking. In Nederland is Arla marktleider in biologische zuivel.

Arla zette stappen met plantaardige boter

Het is overigens niet de enige stap van Arla Foods in plantaardig. Het botermerk van Arla, Lurpak, kondigde vorig jaar aan een plantaardige variant te introduceren in 2024 in het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf kreeg veel negatieve reacties van boeren hierover. Vooralsnog is de boter nog niet op de markt verschenen.  

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin