Arla en Dale Farm samen in weiproteïne

23-06-2021 | Laatste update op 14-02 | |
wei is restproduct van de kaasbereiding. Foto: Bel Leerdammer
wei is restproduct van de kaasbereiding. Foto: Bel Leerdammer

De zuivelaars Arla Foods en Dale Farm stappen in een zevenjarige overeenkomst voor een forse leverantie van wei, restproduct van de kaasbereiding.

Laatstgenoemde in Noord-Ierland gevestigde zuivelcoöperatie heeft zich via het akkoord verplicht om aan Arla weiproteïneconcentraat te leveren. Arla zet dit concentraat in voor de productie van zijn ingrediënten voor gebruik in onder andere kindervoeding en sportdranken.

Vraag naar wei-ingrediënten

De in de divisie Arla Foods Ingredients (AFI) ondergebrachte weiproteïne-verwerking wil graag meer produceren, maar dat zat tot dusver vast op een gebrek aan voldoende toevoer van grondstof. Volgens het in Denemarken hoofdkantoor houdende concern groeit de vraag naar de wei-ingrediënten wereldwijd. Uitgaande van informatie van het Deense financiële dagblad Børsen gaat het bij de leverantie van Dale Farm om tussen de 600 miljoen en 700 miljoen liter van het bedoelde concentraat. Arla en zijn nieuwe partner zelf zeggen niets over het volume, noch over de financiële kanten van het contract.

Verseput
Wim Verseput Freelance redacteur


Beheer