Doorgaan naar artikel

Arla houdt melkprijzen gelijk

De prijzen van Arla blijven onveranderd. Foto: Ton Kastermans Fotografie

De prijzen van Arla blijven onveranderd. Foto: Ton Kastermans Fotografie

Arla Foods houdt de voorschotmelkprijzen voor de maand augustus onveranderd. Dat geldt zowel voor de gangbare als de biologische melk.

De voorschotprijs voor gangbare melk blijft gehandhaafd op € 40,12 per 100 kilo. De prijs van biologische melk is onveranderd vastgesteld op € 48,22 per 100 kilo. In beide gevallen geldt de prijs voor melk met 4,2% vet en 3,4% eiwit. De prijzen zijn inclusief toeslagen voor onder meer kwaliteit, duurzaamheid en ggo-vrije productie.

Vergelijking met FrieslandCampina

FrieslandCampina maakte eerder al bekend dat de garantieprijs voor gangbare melk in augustus blijft staan op € 43,25 per 100 kilo. De prijs van biologische melk daalt daar met € 0,50 naar € 55,50 per 100 kilo. FrieslandCampina verlaagt de prijs omdat het bedrijf ervan uitgaat dat referentiebedrijven hun prijzen van biologische melk iets verlagen. Bij gangbare melk staat de prijs ook wat onder druk, maar door een correctie op de prijzen van vorige maand blijft de garantieprijs in augustus toch stabiel.

In de melkprijsberekening van Boerderij komt het voorschot van Arla Foods in augustus uit op € 37,62 per 100 kilo. De vergelijkbare prijs van FrieslandCampina bedraagt € 42,65 per 100 kilo. De biologische melkprijs van Arla Foods blijft in de berekening van Boerderij op € 58,50 per 100 kilo, terwijl de biologische melkprijs van FrieslandCampina met € 0,50 zakt naar € 55,61 per 100 kilo.

Lees meer over

Snel delen

Afbeelding
John Ramaker

Chef-redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin