Skip to content

Arla Zweden zet in op nultolerantie bij dierenwelzijn

Updated on:
Bedrijven
Nieuws
Melkveebedrijf in Zweden. Foto: Henk Riswick

Melkveebedrijf in Zweden. Foto: Henk Riswick

Zuivelconcern Arla scherpt de controle op het dierenwelzijn bij zijn leveranciers in Zweden aan.

Het concern hanteert voortaan de doelstelling dat er niets meer aan de naleving van de concerninterne regels, zoals geformuleerd in het melkkwaliteitsprogramma Arlagården, mag mankeren. De Zweedse tak van het Noord-Europese concern gebruikt daarvoor de uitdrukking ‘nulvisie’.

Tevens wordt erkend dat er in het recente verleden problemen zijn geconstateerd op een aantal Arla-bedrijven. Dat werd onthuld in een documentaire van de publieke televisiemaatschappij SVT.

Terugkerende problemen eerder oplossen

“De 16.000 in de afgelopen dertien jaar sinds de invoering van Arlagården uitgevoerde controles laten zien dat de absolute meerderheid van de vandaag circa 2.500 bedrijven in Zweden goed draait. Maar er is een paar procent dat terugkerende problemen heeft”, zo heet het in een maandag door concerndirecteur Zweden Patrik Hansson uitgegeven verklaring. Hansson is er zeker van dat het met de aangescherpte aanpak de problemen eerder kan identificeren en kan oplossen.”We kunnen en zullen nooit achterover leunen, maar zullen de zorg voor de dieren altijd voortzetten,” kondigt hij aan.

Snel delen

Afbeelding
Wim Verseput

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin