Doorgaan naar artikel

Aviko koopt Duitse fabriek van Unilever

Foto: Canva

Foto: Canva

Aardappelverwerker Aviko koopt een Duitse aardappelverwerker van Unilever.

Daarbij is overeengekomen dat Aviko de komende jaren een aantal aardappelproducten gaat maken voor Unilever. Dit betreft onder meer bekende merken als Pfanni en Knorr.

De fabriek wordt onder de vleugels van Aviko Rixona gebracht. Daarmee wil de aardappelverwerker uit Steenderen (Gld.) de positie van Rixona versterken als leidende fabrikant van aardappelgranulaat en aardappelvlokken.

Merken blijven eigendom van Unilever

In de aangekochte fabriek in het Noordoost-Duitse Stavenhagen worden producten als aardappelpuree, knoedels en gnocchi geproduceerd. In de fabriek werken 210 mensen. De merken die er gemaakt worden blijven eigendom van Unilever.

Wereldmarktleider worden in aardappelgranulaat en -vlokken

“De wereldwijde vraag naar aardappelgranulaat en -vlokken neemt voortdurend toe en wordt onder meer gedreven door een sterke groei in de vraag naar zoute snacks op alle vijf continenten”, verklaart Chris Deen, topman van Aviko Groep, waar Rixona toe behoort. “Deze acquisitie sluit naadloos aan op Rixona’s ambitie om wereldmarktleider te worden in aardappelgranulaat en -vlokken. Wij zijn voornemens om de volledige capaciteit van Stavenhagen te benutten. Het additionele volume en de extra omzet zullen onze positie verder versterken en daarmee het ambitieuze groeitraject ondersteunen.”

Plantaardige ingrediënten

Deze overname past naadloos in de ambitie van moederbedrijf Cosun om een leidende positie te nemen in plantaardige ingrediënten. “De uitbreiding van de productiecapaciteit en het strategische partnership met Unilever zijn in lijn met de positieve ontwikkeling van de markt in aardappelvlokken en -granulaat”, bevestigt Albert Markusse, CEO Royal Cosun.

De transactie is aangemeld bij de Duitse mededingingsautoriteit en zal naar verwachting voor het einde van het jaar worden afgerond.

Uitgebreide marktinformatie over aardappelprijzen vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Snel delen

Afbeelding
John Ramaker

Chef-redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin