Aviko Potato wil flink groeien met vlokkenaardappelen

06-12-2019 | |
Foto: Jan Willem Schouten -
Foto: Jan Willem Schouten

Aardappelverwerker Aviko Potato wil de productie van vlokken en granulaten flink opschroeven, om te kunnen voldoen aan de toenemende vraag naar aardappelproducten en granulaten. Dat maakt Aviko Potato bekend.

Aviko Potato wil voor komend jaar zijn contractareaal aardappelen in vooral Noordoost-Nederland verder uitbreiden, zegt Willem van Tilburg, manager inkoop bij Aviko Potato. Het gaat daarbij vooral om HDS-aardappelen (Hoge Droge Stof), dus aardappelen met een hoog zetmeelgehalte, zoals Aveka, Axion en Saprodi. Daarnaast heeft het concern nog ruimte voor de teelt van enkele fritesrassen voor de verwerking tot puree.

Informatie over aardappelteelt op landbouwbeurs

Tijdens de landbouwbeurs Agro Techniek Assen van 10 tot en met 12 december, zal Aviko Potato aanwezig zijn om aardappeltelers te informeren over de mogelijkheden. Telers die op de beurs een contract afsluiten, maken kans op wat gratis pootgoed voor de vlokkenteelt.

Beter rendement door goede prijs en bewaarvergoeding

Volgens buitendienstmedewerkers Martin Tillema, Geert-Jan Smegen en Leon Tiggeloven zijn de mogelijkheden voor de aardappeltelers absoluut interessant in vergelijking met de teelt van andere gewassen. Aviko zegt een goede prijs en bewaarvergoeding uit te betalen. Zo kan door aardappelen langer te bewaren een hoger financieel rendement voor de teler behaald worden. Daarnaast hebben telers alle vrijheid van telen en kunnen ze jaarlijks eenvoudig hun areaal uitbreiden of inkrimpen.

Granulaten en vlokken worden gebruikt als ingrediënt voor Pringles, Wokkels en Pombeer-chips.

Uitgebreide marktinformatie over aardappelprijzen vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Knuivers
Martijn Knuivers freelance redacteur


Beheer