Doorgaan naar artikel

Bakkersgrondstof heeft voedselveiligheidscertificaat

Het certificaat toont aan dat het verwerkingsproces voldoet aan de eisen van voedselveiligheid.

Geüpdatet op:
Nieuws
Food
Sebastiaan Hetterschijt van Bakkersgrondstof. - Foto: Koos Groenewold

Sebastiaan Hetterschijt van Bakkersgrondstof. - Foto: Koos Groenewold

Bakkersgrondstof heeft het FSSC 22000-certificaat gekregen.

Het certificaat toont aan dat het verwerkingsproces voldoet aan de eisen van voedselveiligheid. Bakkersgrondstof verzamelt onverkocht brood bij bakkers en verwerkt dat tot een halffabricaat, dat weer verwerkt kan worden in nieuw brood of crackers.

Opschalen

Bakkersgrondstof is in 2016 opgericht door 3 mensen uit de bakkerswereld. Nu het certificaat binnen is, kan het bedrijf opschalen, zegt Sebastiaan Hetterschijt, 1 van de oprichters. “We gaan groeien naar 5.000 kilo brood per week. Dat is een factor 10 vergeleken met wat we nu doen. We ontvangen nu onverkocht brood van een Topbakker in Westervoort. Daarna komt er een Topbakker bij uit Delft.”

Snel delen

Jan Engwerda
Jan Engwerda

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin