Skip to content

Banken verlenen € 17 miljard steun vanwege corona

Updated on:
Business
Nieuws
Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Nederlandse banken hebben sinds het uitbreken van de coronapandemie voor € 17 miljard aan steun verleend.

Het ging daarbij om hulp in de vorm van extra leningen of uitstel van aflossingen. Daar maakten 152.000 ondernemers en bijna 32.000 particulieren gebruik van, meldt de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB).

Meer lucht door coulance bij aflossen

Volgens de NVB zwakt het aantal nieuwe aanvragen van financiering al enige tijd af. Dat komt doordat bedrijven in nood nu wat extra lucht hebben door coulance bij het aflossen of door overheidssteun. Banken houden er tegelijkertijd rekening mee dat de roep om hulp later in de crisis weer luider wordt, als bijvoorbeeld overheidssteun wordt afgebouwd.

Bijna 24.000 nieuwe financieringen

Ondernemingen kregen gedurende de crisis bijna 24.000 nieuwe financieringen van Nederlandse banken. Die zijn bij elkaar goed voor een waarde van € 14 miljard. Op 4.800 van deze leningen zit een garantie van de overheid.

Het aantal bedrijven en particulieren dat uitstel van betalingen kreeg, bleef de afgelopen maand nagenoeg gelijk. Bijna 32.000 consumenten kregen een aflossingspauze voor hun hypotheek of lening, waarmee € 76 miljoen gemoeid was. Daarnaast kregen 128.000 bedrijven uitstel van betaling, voor een waarde van € 3 miljard.

Weer evenveel gepind als voor corona

De NVB meldde verder dat er weer evenveel wordt gepind als vlak voor de coronacrisis. Per week werd er voor ruim € 2,7 miljard met de pinpas betaald. De waarde van de contante betalingen aan de kassa ligt nog wel 30% lager dan voor de lockdown.

Lees ook: Forse steun van centrale banken om coronacrisis

Snel delen

Afbeelding
ANP

Algemeen Nederlands Persbureau

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin