Doorgaan naar artikel

Barbara Baarsma gaat na zeven jaar weg bij Rabobank

Barbara Baarsma vertrekt bij Rabobank. De bekende econoom gaf leiding aan de CO2-divisie, de Rabo Carbon Bank.

Barbara Baarsma stond sinds 2021 aan het hoofd van de Rabo Carbon Bank. - Foto: Koos Groenewold

Barbara Baarsma stond sinds 2021 aan het hoofd van de Rabo Carbon Bank. - Foto: Koos Groenewold

Barbara Baarsma vertrekt binnenkort bij Rabobank. De bekende econoom, die sinds 2021 leiding gaf aan de nieuwe CO2-divisie van het financiële concern, werkte in totaal zeven jaar bij de bank.

Ze vindt het tijd voor een nieuwe uitdaging. Dit bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van Het Financieele Dagblad.

Bij Rabobank stond Baarsma afgelopen jaren aan het hoofd van de Rabo Carbon Bank. Dat bedrijfsonderdeel onderzoekt met boeren de mogelijkheden voor CO2-opslag in bijvoorbeeld de bodem en is bemiddelaar tussen partijen die CO2 opslaan en bedrijven die hun uitstoot willen terugbrengen of compenseren. Per 1 maart draagt ze de leiding over aan Roland van der Vorst, die al in een andere functie bij de Rabobank werkt.

Lees het interview met Baarsma over de Rabo Carbon Bank: ‘Kom maar op met ideeën voor CO2-opslag’

Baarsma haalde meerdere keren het nieuws

De topbankier haalde afgelopen jaren meerdere keren het nieuws. Zo zei ze “om de tuin te zijn geleid” in de omstreden mondkapjesdeal van ondernemer Sywert van Lienden met de overheid. Bij de onderhandelingen voor die deal zou Baarsma hebben bemiddeld.

Ook was ze betrokken bij de actiegroep Herstel-NL, die kritisch was over het nut van coronamaatregelen en -vaccins. Nadat landelijk ophef was ontstaan over de standpunten van Herstel-NL stapte ze samen met oud-CPB-baas Coen Teulings uit die organisatie.

Eerder was Baarsma onder meer directievoorzitter van Rabobank Amsterdam. Voor haar carrière bij de bank was ze al vrij bekend. Baarsma trad vaak op als deskundige in tv-programma‘s. Ze was kroonlid van de Sociaal-Economische Raad (SER) en werkte als hoogleraar marktwerking aan de Universiteit van Amsterdam. Wat ze hierna wil gaan doen, is nog niet bekend.

Snel delen

Image
ANP

Algemeen Nederlands Persbureau

Misset Uitgeverij B.V. Copyrights reserved

Terms and conditions Privacy Cookies

Beheer
WP Admin