BASF verwacht € 7,5 miljard extra omzet uit agrarische innovaties

22-04 | |
BASF richt zich vooral op de grote akkerbouwgewassen, zoals tarwe, koolzaad, soja, mais, katoen en rijst, maar er zijn ook innovaties in de groenten- en fruitsectoren. Foto: Peter Roek
BASF richt zich vooral op de grote akkerbouwgewassen, zoals tarwe, koolzaad, soja, mais, katoen en rijst, maar er zijn ook innovaties in de groenten- en fruitsectoren. Foto: Peter Roek

Zaad- en chemiebedrijf BASF verwacht € 7,5 miljard extra omzet te gaan realiseren met producten die de komende jaren op de agrarische markt komen.

Het gaat om nieuwe rassen van landbouwgewassen, gewasbeschermingsmiddelen en andere hulpmiddelen voor de landbouw. BASF heeft op een rij gezet welke innovaties uit de veredeling en de gewasbescherming de komende jaren op de markt komen. Het concern richt zich vooral op de grote akkerbouwgewassen, zoals tarwe, koolzaad, soja, mais, katoen en rijst, maar er zijn ook innovaties in de groenten- en fruitsectoren.

Volgens de wereldvoedselorganisatie FAO beslaan deze akkerbouwgewassen 50% van het totale landbouwareaal in de wereld. Dat zijn interessante afzetmarkten voor BASF. Daarom zijn de innovaties vooral op die gewassen gericht.

Research en development

De innovaties zijn mogelijk omdat de agrodivisie van BASF veel geld investeert in onderzoek, stelt het concern. Volgens BASF werd in 2021 in de agrodivisie € 900 miljoen besteed aan research en development. Dat is ongeveer 11% van de omzet van deze divisie, die vorig jaar uitkwam op € 8,2 miljard. Volgens Livio Tedeschi, directeur van BASF Agricultural Solutions, maken de innovaties de landbouw productiever en duurzamer. “We hebben ons gecommitteerd aan de doelstelling om duurzame landbouw in 2030 te stimuleren.”

BASF noemt als voorbeeld dat de vraag naar tarwe in de wereld groeit. Volgens het concern moeten de tarwetelers hun opbrengsten de komende 20 jaar met 1,7% per jaar verhogen om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen.

Engwerda
Jan Engwerda Redacteur


Beheer