Doorgaan naar artikel

Bayer investeert € 220 miljoen voor minder impact landbouw op milieu

Foto: ANP

Foto: ANP

Bayer investeert € 220 miljoen in een nieuwe onderzoeksfaciliteit in het Duitse Monheim.

Met de investering wil het chemieconcern zijn inzet op innovatie in regeneratieve landbouw versterken. Doel is om de impact van landbouw op het milieu aanzienlijk te verminderen. Het gaat om de grootste investering van Bayer in gewasbeschermingsactiviteiten in Duitsland sinds de oprichting van de Monheim-campus in 1979.

Het nieuwe complex telt vijf verdiepingen samen goed voor een werkvloer van 28.000 m2. De nieuwe laboratoria, kantoren en een kasruimte bieden ruimte aan circa 200 medewerkers. De belangrijkste focus zal liggen op het ontwikkelen van een volgende generatie chemicaliën waardoor de impact van landbouw op het milieu vermindert. De volledige ingebruikname van het complex staat gepland voor 2026.

Regeneratieve landbouw

Volgens Robert Reiter, hoofd R&D bij de Bayer Crop Science Division is er in de toekomst een radicale transformatie nodig van de huidige landbouwsystemen naar regeneratieve landbouwpraktijken die meer produceren met minder, en tegelijkertijd zorgen voor herstel. Er is volgens hem een grote vraag om verder te gaan dan de gevestigde normen op het gebied van veiligheid. Hij geeft aan dat Bayer op transparante wijze en in dialoog met consumenten, wetgevers en toezichthouders over de hele wereld wil opereren. Boerengemeenschappen zijn volgens het hoofd R&D in belangrijke mate afhankelijk van de acceptatie van Bayers producten door genoemde groepen.

Bayers Crop Protection-divisie waarborgt naar eigen zeggen wereldwijd ongeveer 30% van de gewasopbrengsten. Dat is volgens de onderneming het equivalent van voedsel voor meer dan 2 miljard mensen. Bayer ziet op wetenschap gebaseerde innovaties als sleutel tot een duurzaam en hoog productief landbouwsysteem dat in staat is de groeiende wereldbevolking te voeden. Het concern realiseerde in 2022 een omzet van € 50,7 miljard. R&D-uitgaven voor bijzondere posten bedroegen € 6,2 miljard.

Lees meer over

Snel delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin