Bayer: komende jaren kantelpunt voor landbouw

09-03 | |
Bayer MVO Nederland
Bayer wil zich in dit verband meer inzetten voor verduurzaming van de landbouw. Speerpunten zijn minder broeikasgassen en gewasbeschermingsmiddelen. Foto: Henk Riswick

De komende jaren wordt een kantelpunt voor landbouw en mondiale voedselvoorziening en landbouw staat middenin het maatschappelijk debat. Dat zegt Christy van Beek, duurzaamheidsmanager bij Bayer.

De Duitse multinational sluit om deze reden aan bij MVO Nederland, een netwerk van meer dan 2.000 bedrijven die actief zijn op het gebied van duurzaamheid. Bayer wil zich in dit verband meer inzetten voor verduurzaming van de landbouw. Speerpunten zijn minder broeikasgassen en gewasbeschermingsmiddelen. Van Beek: “Als multinational heeft Bayer te maken met mondiale trends en ontwikkelingen. De komende jaren wordt een kantelpunt voor de landbouw, de mondiale voedselzekerheid en de positie van Nederland en Europa hierin. Deze kennis wil ik ook graag delen.”

Bayer sluit aan bij Grote Bedrijven Netwerk van MVO

Bayer sluit zich aan bij het Grote Bedrijven Netwerk van MVO. Een speciaal netwerk van bedrijven met meer dan 250 werknemers. Ook Cosun, Avebe en Jumbo zijn aangesloten in dit netwerk. Inmiddels hebben 150 bedrijven zich aangesloten bij het Grote Bedrijven Netwerk. Maria van der Heijden, directeur-bestuurder van MVO Nederland, is blij dat Bayer zich aansluit bij het netwerk omdat juist grote partijen zoals zij actief kunnen bijdragen aan de duurzame transitie.

Oppewal
Johan Oppewal chef-redacteur


Beheer