Doorgaan naar artikel

BayWa bundelt groente- en fruithandel in miljardentak

Geüpdatet op:
Bedrijven
Nieuws
Met deze stap wil de Baywa Group met activiteiten in veel sectoren profiteren van de groei in groente en fruit. Foto: ANP premium

Met deze stap wil de Baywa Group met activiteiten in veel sectoren profiteren van de groei in groente en fruit. Foto: ANP

BayWa Global Produce is een nieuw merk en bedrijf in de internationale groente- en fruithandel.

Megaconcern BayWa bundelt zijn bedrijven. Met deze stap wil de BayWa Group met activiteiten in veel sectoren profiteren van de groei in groente en fruit, zegt Klaus Josef Lutz, topman van BayWa. “De oprichting van BayWa Global Produce is een toekomstgerichte mijlpaal die gericht is op het verstevigen en verder ontwikkelen van onze positie op de internationale markt”, voegde hij eraan toe.

Nederlandse tak

Baywa heeft met TFC Holland in Maasdijk een positie in de Nederlandse handel in exoten. De aandelen van TFC, maar ook de aandelen BayWa Obst (Duitsland), T&G Global (Nieuw-Zeeland), en Al Dahra BayWa Agriculture (Verenigde Arabische Emiraten) worden overgedragen aan het nieuwe bedrijf met een nieuwe raad van bestuur en eigen merkidentiteit. Baywa kan zo beter inspelen op de groeiende vraag naar verse producten.

Wereldwijde strategie

Bijna tien jaar geleden zette BayWa de eerste stappen op deze markt met de aankoop van de Nieuw-Zeelandse fruitpartij Turners & Growers. Daar volgden andere ondernemingen uit. Dat wordt omgezet in een meer wereldwijde commerciële strategie. Baywa Global Produce legt de nadruk op hoogwaardige genetica, betrouwbare productiebronnen, deskundige kennis van markten en constante innovatie.

BayWa Global Produce heeft wereldwijd meer dan 3.000 medewerkers en een jaaromzet van ongeveer € 1 miljard. Daarmee is het bedrijf in omzet vergelijkbaar met The Greenery dat 1.100 medewerkers telt, al is niet duidelijk hoe beide bedrijven verschillen in flexibele contracten.

Snel delen

jeroen verheul
Jeroen Verheul

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin