Skip to content

BayWa in eerste halfjaar coronacrisis-bestendig

Foto: dpa Picture-Alliance/Fabian Sommer

Foto: dpa Picture-Alliance/Fabian Sommer

Agrohandels- en -dienstverleningsconcern BayWa heeft in het eerste halfjaar van 2020 verhoudingsgewijs goed gedraaid.

Dit is te danken aan het grote aandeel activiteiten die coronabestendig zijn, omdat ze niet gemist kunnen worden bij het draaiende houden van de samenleving. Dat zegt CEO Klaus Josef Lutz van de Duitse onderneming in de toelichting bij de cijfers van het eerste halfjaar.

Iets minder omzet, iets hogere winst

De omzet liep een deukje op van € 200 miljoen en eindigde op een stand van € 8,2 miljard. De operationele winst (ebit) kwam ten opzichte van vorig jaar met € 1,6 miljoen iets hoger uit op € 53,8 miljoen. Volgens Lutz profiteerde BayWa van de goede stemming in de bouw en de grote vraag naar fruit, mechanisatietechniek en stookolie.

In alleen het segment Agrar (landbouwgrondstoffenhandel) kwam de omzet op € 5,6 miljard (min € 100 miljoen) bij een ebit van € 61,6. Dat was flink meer dan vorig jaar, toen na de eerste helft een ebit van € 53,6 miljoen werd geboekt. BayWa boekte dit hogere resultaat ondanks een door de corona-pandemie beperktere handel, met name in het sterk door het virus getroffen Zuid-Europa.

CEO BayWa verwacht positieve ontwikkelingen tweede halfjaar

Voor de tweede helft van het jaar voorziet Lutz een positieve ontwikkeling, mits de coronapandemie niet verder uit de hand loopt. Onder meer staat in de komende periode, primair in het vierde kwartaal, de verkoop van zonne- en windenergieprojecten met een capaciteit van 1,2 gigawatt (GW) op het programma. Dat zal zeker een gunstig effect op de cijfers krijgen, gelooft de topman van het Beierse concern.

Snel delen

Afbeelding
Wim Verseput

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin