Doorgaan naar artikel

BayWa investeert in coating versproducten

De Zwitserse start-up ontwikkelt biologische coating voor versproducten als groente, fruit en snijbloemen, waardoor deze een maand langer houdbaar blijven dan tot dusver mogelijk is. Foto: Canva premium

De Zwitserse start-up ontwikkelt biologische coating voor versproducten als groente, fruit en snijbloemen, waardoor deze een maand langer houdbaar blijven dan tot dusver mogelijk is. Foto: Canva

Agrohandelsconcern BayWa investeert in de Zwitserse start-up AgroSustain.

Het Zwitserse bedrijf ontwikkelt biologische coating voor versproducten als groente, fruit en snijbloemen, waardoor deze een maand langer houdbaar blijven dan tot dusver mogelijk is. Dat belooft volgens het Duitse concern een geringere behoefte aan plastic verpakking en een grotere mogelijkheid om het vervoer per schip af te wikkelen in plaats van per vliegtuig. Dat scheelt een hoop CO2-emissie.

Introductie van de coating op de markt

Proeven bij dochterbedrijf TFC Holland, specialist in de opslag van tropisch fruit, hebben al vorig jaar zomer plaatsgevonden, zegt BayWa. De introductie van de coating op de markt volgt volgens plan in 2022. De tests worden ondertussen voortgezet. De investering in AgroSustain verloopt via BayWa Venture en onderstreept de bereidheid van het Duitse agrohandelsconcern om vroegtijdig te participeren in nieuwe technologie en innovaties, verklaart Marion Meyer, BayWa-directeur voor innovatie en chef van BayWa Venture.

Verspilling van voedsel verkleinen

Algemene doelstelling van AgroSustain is om met zijn producten de biolandbouw te stimuleren en de verspilling van voedsel te verkleinen. Door de coating worden plastic verpakkingen deels overbodig. “Alle producten zijn 100% biologisch en laten geen residu achter in het milieu”, aldus BayWa.

Snel delen

Image
Wim Verseput

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin