Doorgaan naar artikel

BayWa investeert in overslagcapaciteit Oostzeehaven Mukran

Dok in de Mukran-haven. - Foto: ANP

Dok in de Mukran-haven. - Foto: ANP

De haven op het Oost-Duitse eiland Rügen wordt verdiept en krijgt nieuwe graansilo‘s.

Agrohandelsconcern BayWa investeert samen met lokale partners € 30 miljoen in de verdieping van de Oostzeehaven Mukran op het eiland Rügen. Tevens worden voor € 5,5 miljoen de overslagfaciliteiten uitgebreid met onder meer de bouw van twee graansilo’s met elk een opslagcapaciteit van 12.500 ton.

Graanoverslag doelmatiger

De graanoverslag wordt met het project aanzienlijk doelmatiger omdat met de beoogde nieuwe diepte van krap 15 meter de haven door grotere schepen kan worden aangelopen. In de huidige situatie kunnen grotere schepen weliswaar ook aanlopen, maar slechts deels worden beladen. Volgens BayWa-topman Klaus Lutz zal Mukran door het initiatief in de internationale agrohandel sterk aan betekenis toenemen.

Efficiëntste overslag voor graan en voer Oostzee

Het moet de efficiëntste overslaglocatie voor graan en voedermiddelen aan de Oostzee worden, zowel voor producten die in Duitsland voor de export ingezameld worden, als ook voor graan uit buurlanden als Polen en Tsjechië, zegt BayWa. Het van oorsprong Beierse concern is moederbedrijf van onder meer handelshuis Cefetra in Rotterdam.

De aanlegactiviteiten kunnen volgens plan midden mei beginnen.

Snel delen

Image
Wim Verseput

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin