Doorgaan naar artikel

BayWa maakt vliegende start in 2021

BayWa maakt een uitstekend begin in 2021.

Voor wat betreft de duurzame energie slaagde BayWa erin windturbine- en zonne-energieprojecten in Frankrijk en Japan te verkopen. Foto: Canva premium

Voor wat betreft de duurzame energie slaagde BayWa erin windturbine- en zonne-energieprojecten in Frankrijk en Japan te verkopen. Foto: Canva

Agrohandels- en dienstverleningsconcern BayWa maakt met zijn resultaten in het eerste kwartaal een uitstekend begin in 2021.

De omzet nam ten opzichte van het eerste kwartaal in 2020 toe met € 400 miljoen naar € 4,3 miljard. Het ebit-resultaat steeg naar € 45,1 miljoen tegen € 27,8 miljoen een jaar eerder. “Een sensationele start van het jaar”, betitelt CEO Klaus Josef Lutz de gang van zaken.

Duurzame energie

Volgens Lutz zit het er dik in dat het concern in het boekjaar als geheel kan aanknopen bij de prima ontwikkeling van het voorafgaande jaar. Het Duitse concern profiteerde vooral van de segmenten duurzame energie en de internationale handel in agrarische grondstoffen. De handel is gebundeld in het in Nederland gevestigde handelshuis Cefetra. Voor wat betreft de duurzame energie slaagde BayWa erin windturbine- en zonne-energieprojecten in Frankrijk en Japan te verkopen. Cefetra had veel baat van de prijsralley op de grondstoffenmarkten.

Prijzen fruitsegment hoog

Ook in het fruitsegment waren de prijzen bovengemiddeld hoog. De relatief zachte winter was voorts voordelig voor het segment bouwmaterialen. Tevens trokken de prijzen van deze materialen aan. Minder goed, maar volgens de verwachting verliep het in het segment stookolie en motorbrandstoffen.

Snel delen

Image
Wim Verseput

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin