Doorgaan naar artikel

BayWa trekt positieve lijn in derde kwartaal door

Foto: BayWa

Foto: BayWa

Agrohandels- en -dienstverleningsconcern BayWa trekt qua winstgevenheid de positieve lijn na het eerste halfjaar in het derde kwartaal door.

Het Duitse concern boekte na negen maanden in 2020 een ebit-resultaat van € 102,7 miljoen. Dat is ruim € 25 miljoen meer dan in de vergelijkbare periode van vorig jaar. De omzet kwam niettemin € 300 miljoen lager uit op € 12,5 miljard. Daarvoor was de prijsontwikkeling verantwoordelijk. Aan het hogere resultaat voor belasting en kredietkosten droegen alle bedrijfssegmenten bij, dat wil zeggen zowel de landbouwgrondstoffenhandel als de energie- en bouwactiviteiten.

Hernieuwbare energie

In het lopende slotkwartaal komt naar verwachting aan de gunstige ontwikkeling geen eind, zegt CEO Klaus Josef Lutz. De coronapandemie brengt weliswaar meer onzekerheid met zich mee dan normaal, maar het concern is actief in elementaire voor de samenleving onmisbare sectoren en daarin staat BayWa sterk opgesteld, licht Lutz toe. Als voorbeeld noemt hij het segment hernieuwbare energie. Dat is en blijft in verband met de klimaatverandering de megatrend. Lutz: “En daaraan verandert ook de corona-pandemie niets.”

BayWa heeft meer in voorraad

Voor wat betreft de landbouwgrondstoffenhandel weet BayWa te profiteren van grotere prijsfluctuaties en van zijn specialiteitensegment. Goede oogsten in de kerngebieden van het concern helpen ook een handje meer. Het concern heeft meer in voorraad en kan zo gebruikmaken van de door de bank genomen goed draaiende Duitse markt.

Snel delen

Image
Wim Verseput

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin