Doorgaan naar artikel

BDM: Beperking melkproductie in EU nodig

Foto: ANP

Foto: ANP

De melkproductie in Duitsland zit weer in de lift. Dat constateert landbouwmarktbureau AMI.

Begin maart zat de aanvoer bij de verwerkers 2,5% boven het niveau van dezelfde periode van vorig jaar. In de eerste tien weken werd 1% meer geleverd.

Invloed van corona op de EU-zuivelmarkt

De groeiende productie is tegen de zin van melkveehoudersbond BDM. De belangenorganisatie pleit voor een op Europees niveau gecoördineerde actie om de productie te beteugelen. Dat vergt de catastrofale invloed van de coronacrisis op de Europese zuivelmarkt, inclusief de Duitse.

Voor de melkveehouders in Europa dreigt een economische ramp

Onder meer vreest de BDM teruglopende import van China. Dat kan volgens de marktexperts nog tot ver in het tweede halfjaar doorgaan. “Voor de melkveehouders in Europa dreigt een economische ramp, die ze met het oog op een bij voorbaat al langdurig te hoog kostenniveau en ontbrekende reserves niet aan kunnen, als nu niet meteen Europawijd gecoördineerd en georganiseerd de melkvolumes gereduceerd worden”, verklaart de organisatie. De politiek moet daarvoor de randvoorwaarden tot stand brengen.

De BDM zegt al contact te hebben opgenomen met de zuivelindustrie met een dringend beroep om het initiatief te ondersteunen.

Beheer
WP Admin