Skip to content

Bel Group investeert in biotechbedrijf voor plantaardige kaas

Bel Group investeert in de Amerikaanse start-up Climax Foods voor de verdere ontwikkeling van plantaardige kazen.

Updated on:
Business
Nieuws
Bel Group en Climax Foods gaan werken aan het verder uitbouwen van de plantaardige tak van de merken Babybel, Boursin, Kiri, Laughing Cow en Nurishh. Foto: Canva premium

Bel Group en Climax Foods gaan werken aan het verder uitbouwen van de plantaardige tak van de merken Babybel, Boursin, Kiri, Laughing Cow en Nurishh. Foto: Canva

Het Franse Bel Group investeert in de Amerikaanse start-up Climax Foods voor de verdere ontwikkeling van plantaardige kazen.

Volgens het Franse bedrijf gaat de samenwerking bijdragen aan plantaardige kaas die ‘niet te onderscheiden’ is. Bel Group en Climax Foods gaan werken aan het verder uitbouwen van de plantaardige tak van de merken Babybel, Boursin, Kiri, Laughing Cow en Nurishh. Het bedrijf wil de nieuwe plantaardige kazen voor het einde van 2024 introduceren op de Amerikaanse en Europese markt. Om de groei van Climax Foods te versnellen, heeft Bel Group een aandeel genomen in het bedrijf.

Data om smaak na te bootsen

Voor de ontwikkeling wordt de artificiële intelligentie (AI) technologie van Climax Foods gebruikt. “AI en data kunnen game changers zijn in voeding als het gaat om het optimaliseren van smaak en textuur”, zegt oprichter Oliver Zahn van Climax Foods. Het Amerikaanse bedrijf heeft enorme hoeveelheden data over de samenstelling van dierlijke voeding en kan die data inzetten om plantaardige alternatieve hierop te laten lijken. Eerder dit jaar introduceerde Climax Foods plantaardige brie, feta, geiten- en blauwe kaas die volgens het bedrijf ‘niet van echt te onderscheiden zijn’.

Helft portfolio plantaardig

Het is niet de eerste keer dat Bel Group een samenwerking aan gaat voor alternatieve zuivelproducten. Vorig jaar kondigde het bedrijf aan samen te werken met Standing Ovation voor de productie van eiwit uit precisiefermentatie en met Superbrewed Food voor eiwit met behulp van micro-organismes. Bel Group wil in de toekomst dat de helft van het portfolio bestaat uit plantaardige producten.

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin