Doorgaan naar artikel

Beleggers willen € 2,2 miljard van Bayer

De waarde van Bayer op de beurs verdampte voor een deel door de vele rechtszaken. - Foto: Bayer AG

De waarde van Bayer op de beurs verdampte voor een deel door de vele rechtszaken. - Foto: Bayer AG

Beleggers eisen € 2,2 miljard van chemieconcern Bayer vanwege geleden schade door de overname van het Amerikaanse bedrijf Monsanto in 2016.

Volgens advocatenkantoor Tilp, die de aanklagers bijstaat, vertegenwoordigt dat bedrag de rechtszaken van zo’n 320 investeerders die zijn aangespannen bij de rechtbank in Keulen. Vorige maand waren er nog ongeveer 250 beleggers die een schadevergoeding van in totaal € 1 miljard eisten.

Rechtszaken kostten Bayer miljarden euro‘s

Volgens de beleggers heeft Bayer aandeelhouders misleid over de risico’s die gepaard gingen met de overname van Monsanto. Monsanto was de producent van Roundup, een middel dat glyfosaat bevat. Met de overname kwam ook Roundup in het portfolio van Bayer. Duizenden rechtszaken zijn aangespannen vanwege dit middel dat mogelijk kankerverwekkend zou zijn.

Deze rechtszaken kostten Bayer de afgelopen jaren miljarden euro‘s. De waarde van Bayer op de beurs verdampte voor een deel door de vele rechtszaken. Op het hoogtepunt in 2015, ongeveer een jaar voor de overname, was een aandeel ruim € 137 waard. Dinsdagmorgen lag de beurskoers rond de € 48.

Volgens Bayer heeft het zich altijd aan de wet- en regelgeving gehouden. Daarom zal het zich verdedigen in toekomstige rechtszaken tegen het bedrijf.

Lees meer over

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin