Belg eet meer aardappelen door coronacrisis

15-06-2021 | |
Aardappelen op het bord. Belgen aten meer aardappelen in de coronacrisis. - Foto: Canva.com
Aardappelen op het bord. Belgen aten meer aardappelen in de coronacrisis. - Foto: Canva.com

Het thuisverbruik van verse aardappelen in België steeg vorig jaar met 8%.

Dat komt door de coronacrisis, blijkt uit onderzoek in opdracht van het landbouwpromotie-instituut Vlam. Hiermee is de trend van een almaar dalend thuisverbruik van verse aardappelen doorbroken.

In het onderzoek is iedere dag in 2020 aan consumenten gevraagd wat ze de dag vóór het onderzoek gegeten hadden. Op een gemiddelde dag at 41% van de Belgen thuis aardappelen. De aardappel blijft daarmee het belangrijkste bestanddeel van de warme maaltijd. Op de tweede plaats staat pasta met 23%, gevolgd door rijst (9%). Gekookte aardappelen blijven het populairst, gevolgd door zelfgebakken frites, aardappelpuree en gebakken aardappelen.

Uitgebreide marktinformatie over aardappelprijzen vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Engwerda
Jan Engwerda Redacteur


Beheer