Belgapom verhoogt Bintje naar € 7,50

Foto: Koos Groenewold
Foto: Koos Groenewold

De Belgapom-notering van Bintje is verhoogd naar € 7,50 per 100 kilo. De stemming in de markt is volgens de noteringscommissie vast.

Een week geleden werd niet genoteerd met als reden dat er geen transacties plaatsvonden in bintjes die bestemd zijn voor diepgevroren aardappelproducten.

In lijn met prijs PCA/Fiwap

Met een notering van € 7,50 loopt Belgapom deze week in lijn met de prijs die PCA/Fiwap op dinsdag al vaststelde. De notering van PCA/Fiwap werd met 50 cent verhoogd ten opzichte van de voorafgaande week. Belgapom maakte eind janauri voor het laatst een notering van Bintjes bekend. In een vaste markt werd toen € 5 genoteerd. Sindsdien was er volgens Belgapom een gebrek aan transacties om een notering voor Bintjes te maken die voldoen aan de gestelde bestemming van diepgevroren aardappelproducten.

Weinig bintje-noteringen

Wat dat betreft is het wat de Bintjes betreft een seizoen met heel weinig noteringen bij Belgapom. Begin september vorig jaar werd twee weken achter elkaar genoteerd (€ 3 per 100 kilo). Daarna werd tot 8 januari dit jaar niet genoteerd. In januari werd vier weken een notering van € 5 vastgesteld. Vervolgens waren er weer twee weken zonder een prijs vanwege een gebrek aan transacties. Ondertussen zette de opmars van Bintjes wel door getuige de hogere notering van € 7,50 die deze week tot stand is gekomen.

Fontane en Challenger

De rassen Fontane en Challenger werden vorige week ook niet genoteerd door Belgapom. Maar ook daar is deze week verandering te bespeuren en gaat de prijs omhoog naar € 7,50 per 100 kilo.

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Ramaker
John Ramaker Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.