Doorgaan naar artikel

Belgisch dark-kitchenbedrijf naar Nederland

De Belgische exploitant van zogenoemde dark kitchens, Casper, wil in de loop van dit jaar vestigingen openen in Den Haag, Rotterdam, Eindhoven en Utrecht.

Foto: Canva

Foto: Canva

De Belgische exploitant van zogenoemde dark kitchens, Casper, wil in de loop van dit jaar vestigingen openen in Den Haag, Rotterdam, Eindhoven en Utrecht.

Van daaruit worden maaltijden van meerdere ‘restaurantformules’ direct bij de consument bezorgd. Het twee jaar oude bedrijf, dat al vijf vestigingen in België zelf telt, heeft € 5 miljoen venture kapitaal opgehaald bij een aantal investeerders om de expansie te bekostigen.

Internationale locaties opvoeren

Casper werkt met een aantal verschillende formules die alle in de keukenvestigingen worden bereid. Het stelt op die manier horecabedrijven in staat om betrekkelijk eenvoudig hun bereik te vergroten zonder de noodzaak een ‘echt’ restaurant in een wijk te moeten openen. De keukens zijn geen ‘dark kitchens’ in letterlijke zin, maar open locaties die in het zicht van voorbijgangers werken. ‘Je kunt helaas niet bij ons komen eten, maar zal er veel plezier in hebben als het naar je toe komt’, meldt het bedrijf op zijn website. Casper wil dit najaar ook een eerste vestiging openen in het noorden van Frankrijk en één in Luxemburg.

De start-up hoopt het aantal internationale locaties in 2024 op te voeren naar vijftig.

Snel delen

Image
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin