Doorgaan naar artikel

Belgisch kweekvleesbedrijf Peace of Meat stopt

Het Belgische kweekvleesbedrijf Peace of Meat wordt gesloten.

Geüpdatet op:
Business
Nieuws
Peace of Meat stopt premium

Het management van Peace of Meat kreeg volledige autonomie en financiering om kweekvleesproducten en -technologieën verder te ontwikkelen. Foto: Canva

Het Belgische kweekvleesbedrijf Peace of Meat wordt gesloten.

Moederbedrijf Steakholder Foods, een Israëlisch 3D-printer- en kweekvleesbedrijf, kan zich hierdoor beter focussen op zijn hoofdactiviteit, het ontwikkelen van 3D-printers voor de productie van vleesalternatieven en het op de markt brengen van zijn technologie. Ook drukt het kosten met de sluiting.

Peace of Meat onderdeel van Steakholder Foods

Peace of Meat (PoM) werd onderdeel van Steakholder Foods aan het eind van 2020 voor een bedrag van € 15 miljoen. Het management van het Belgische bedrijf kreeg volledige autonomie en financiering in de jaren die volgden om kweekvleesproducten en -technologieën verder te ontwikkelen. “Naar aanleiding van de afsluiting van de autonome periode en de eerder aangekondigde plannen om PoM te herstructureren, is het verwachte rendement op de investering verder geëvalueerd en besloten om PoM niet verder te financieren”, stelt het bedrijf.

Focus op het wettelijke goedkeuringsproces

Steakholder Foods kondigde onlangs aan het Belgische dochterbedrijf, dat zich voornamelijk richtte op kipproducten van gekweekte cellen, te herstructureren. Zo moest focus komen op het wettelijke goedkeuringsproces voor het op de markt brengen van het product in Singapore. Ook moest de productie uitbesteed worden en werd een deel van het personeel, dat geen directe werkzaamheden die te maken hebben met het wet- en regelgevingsproces had, ontslagen.

De sluiting zal zorgen voor een kostenverlaging van jaarlijks zo’n $ 4,5 miljoen ten opzichte van 2022. De activa zullen worden verkocht. Steakholder Foods zal overwegen hoe en wanneer de ontwikkeling van kweekkipproducten kan worden voortgezet.

Lees ook: Zo wordt de industrie voor kweekvlees langzaam volwassen

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin