Doorgaan naar artikel

Belgische foodinflatie loopt op tot bijna 10%

De inflatie van de Belgische foodprijzen is deze maand opgelopen tot 9,71%.

Foto: ANP

Foto: ANP

De inflatie van de Belgische foodprijzen is deze maand opgelopen tot 9,71%. Vorige maand was dat nog 9,24%. Mede door de sterk gestegen energieprijzen is de algemene inflatie in België deze maand opgelopen naar 9,94%, het hoogste niveau sinds 1976.

Dat meldt het statistiekbureau StatBel. Deze maand gingen wat voeding betreft vooral de prijzen van brood en granen, suikerwaren en vlees alsmede die van alcoholische dranken omhoog. De gemiddelde prijzen van fruit vertoonden echter een daling.

Voedingsprijzen

De inflatie van de voedingsprijzen is ook in België de afgelopen maanden fors toegenomen, in november van vorig jaar was dat nog 0,47%. Vooral de prijzen van oliën, vis, zuivelproducten, brood en granen en vlees zijn sterk gestegen. Zo bedraagt de inflatie voor oliën deze maand 21,3%, in november was dit nog 3,6%. Voor vis is de inflatie nu 13,2% ten opzichte van -0,4% in november.

Zuivelproducten

De inflatie voor zuivelproducten bedraagt deze maand 12,4% ten opzichte van 0,6% in november. Voor brood en granen is dit deze maand 12,7% ten opzichte van 1,7% in november. De inflatie van vlees bedraagt deze maand 10,2% ten opzichte van 0,8% in november.

Snel delen

Image
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Copyrights reserved

Terms and conditions Privacy Cookies

Beheer
WP Admin