Doorgaan naar artikel

Belgische fritesfabrieken tasten diep in de buidel

Sommige Belgische aardappelverwerkers kunnen niet anders dan bijkopen en zullen diep in de buidel moeten tasten. Foto: Canva premium

Sommige Belgische aardappelverwerkers kunnen niet anders dan bijkopen en zullen diep in de buidel moeten tasten. Foto: Canva

Het Belgische PCA/Fiwap verhoogt dinsdag 9 mei de notering voor Fontane en Challenger aardappelen naar € 40 tot € 45 per 100 kilo; de noteringen stijgen deze week met € 2,50.

Er worden niet heel veel zaken gedaan en het gros van de aardappelen gaat voor de prijs van € 40 weg. Het zijn ongekend hoge prijzen voor fritesaardappelen, maar sommige Belgische aardappelverwerkers kunnen niet anders dan bijkopen en zullen diep in de buidel moeten tasten.

Volgens PCA zijn er weinig vrije aardappelen en willen de meeste telers eerst hun contractaardappelen afleveren voordat de vrije aardappelen worden verkocht. Voor Bintjes is geen notering gemaakt wegens gebrek aan transacties. De prijzen voor andere aardappelrassen, geschikt voor de versmarkt en export-, gaan voor hogere prijzen weg dan de Fontane- en Challenger noteringen.

Uitgebreide marktinformatie over aardappelprijzen vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Beheer
WP Admin